Neem een kijkje in onze mooie omgeving!

Het vakantiehuis Hummelke is gelegen in het middelgebergte van het Sauerland. Dit is in het dorpje Heringhausen, direct aan de Diemelsee. Willingen en Winterberg zijn de bekende plaatsen in de buurt.

Je vindt hier veel water en nog meer bossen, weidevelden en heerlijke uitzichten. Er heerst rust,  maar natuurlijk zijn er zijn ook volop activiteiten te ondernemen.

Wandelen in natuurpark Diemelsee

Tijdens het wandelen in natuurpark Diemelsee leer je het Sauerland van zijn meest gevarieerde kant kennen en ervaar je deze unieke natuur van dichtbij.

Er zijn gemakkelijke rondwandelingen, maar ook zwaardere hoogtewandelingen. De bekende Diemelsteig route start ook in Heringhausen. Dit is een lange route van 63 km dwars door het Sauerland.

Op de Diemelsee kunt u onder meer elektrische bootjes huren. Natuurlijk  kun je er heerlijk zwemmen in helder water. Ook wordt er op kleine schaal gesurfd en gezeild. In het dorp is tevens een verwarmd zwembad (tot 30 graden!) met een binnen en buitenbad. Leuk voor alle leeftijden.

De zwembaden en stranden bij Diemelsee zijn in de zomer populair als verkoeling. Hier ervaart u dan ook een echte vakantiesfeer.

U kunt de Eisenberg beklimmen met een prachtig uitzicht over de Diemelsee en de stuwdam. 

De bekende wintersportplaats Willingen ligt op 10-15 autominuten, daar is een gondellift voor wandelingen op grotere hoogte. In de winter kan hier leuk geskied worden op een zevental  pistes. In Willingen is ook een groot subtropisch zwembad.

Omgeving Sauerland Diemelsee

Omgeving Sauerland Diemelsee

In de directe omgeving zijn vele uitgezette wandel- en mountainbike/fiets routes. Beleef puur fietsplezier op het Diemel-fietspad – de premiumroute in het midden van Duitsland. De fietsroute, die door de ADFC met 4 sterren is bekroond, combineert een afwisselend landschap, rust en ontspanning met actieve vrijetijdsbesteding, cultuur en historie. 

Levensmiddelen en andere diensten worden verkregen in Adorf, 5 km verderop gelegen. Op ongeveer 15 km liggen de historische stadjes Brilon en Korbach. Hier vindt u sfeervolle straatjes en markten met typische vakwerkhuizen.

Neemt u contact met ons op, indien u verdere informatie wenst!                                                                                                                                                                                                                               

Diemelsee

In het dorp Heringhausen, op loopafstand van het strand en zwembad.